Odkup bakra z odvozom, različna cena glede na kakovost

odkup-bakra

Odkup bakra v obliki odpadne bakrene žice ali pločevine predstavlja enega izmed najbolj učinkovitih načinov gospodarjenja z odpadki, saj poskrbi, da kovinski odpadki končajo na primernih odlagališčih. Baker je rdečkasta, dobro kovna, upogljiva kovina, ki jo z inovativnimi tehnikami spremenimo, predelamo in ponovno uporabimo. V periodnem sistemu jo najdemo pod latinskim imenom cuprum (Cu). Njegovo vrednost in uporabnost pa so prepoznali že stari Grki in Rimljani, ki so baker uporabljali za izdelovanje orožja in orodja.

V podjetju Barko d.o.o. poskušamo z odkupom odpadnega bakra in odvozom poskrbeti za premišljeno in okolju prijazno ravnanje z odpadnimi surovinami.

Odpadni baker

 

Odkup odpadnega bakra in odvoz bakra prispevata k trajnostnemu razvoju

Mehkejša kovina se zaradi odlične visoke toplotne in električne prevodnosti ter biostatičnih lastnosti, ki preprečujejo rast bakterij, uporablja za izdelavo ter pridelavo najrazličnejših vsakdanjih stvari, kjer je potrebna možnost preprostega oblikovanja in visoka kemijska odpornost. Izjemno gibko, gnetljivo kovino uporabljamo za izdelavo vodovodnih napeljav, električnih žic, strešnih kritin, vse več pa se uporablja pri izdelavi nakita in umetniških inštalacij.

Z odkupom odpadnega bakra prispevamo svoj delež k trajnostnemu razvoju človeške družbe. Odkup bakra, odvoz bakra in ekološka predelava bakra preprečujejo onesnaževanje okolja in izčrpavanje naravnih virov ter pripomorejo k ohranjanju biološke raznovrstnosti. Naše podjetje Barko d.o.o. omogoča odkup bakra različnih stopenj kakovosti, ki jih ločimo na:

  • Ekstra kvaliteto
  • Kvaliteto
  • Kvaliteto
  • Kvaliteto

Stopnje kakovosti so ključnega pomena pri odkupu in odvozu bakra. Med seboj se ločijo glede na količino primesi, ki jo odpadni baker vsebuje. Ekstra kvaliteta predstavlja odpadni baker brez vseh primesi, kot je čista bakrena žica. Cene odpadnega bakra določa svetovni trg, zato je cena bakra določena ob odkupu.

odkup-bakra

 

Postopek odkupa in odvoza odpadnega bakra ter ostalih odpadnih surovin

Imate na dvorišču ali v garaži staro železje, za katero niste prepričani, kako bi se ga znebili? Barko d.o.o. smo družinsko podjetje, ki nudi možnost odkupa in odvoza bakra ter različnih odpadnih kovin. Že desetletja v svoji dejavnosti odkupujemo, zbiramo, tehtamo, sortiramo, skladiščimo, razrezujemo, mehansko obdelujemo in prodajamo sekundarne surovine. Naše storitve vključujejo:

  • Odkup bakra in odpadnih surovin

Naše podjetje nudi odkup bakra različnih kakovosti, bakrenih ostružkov, železa, nerjavnega inox jekla, železnih litin ter preostalih barvnih kovin, kot so aluminij, medenina, bron, cink in svinec. Vsako leto se bolj zavedamo, kako nevarno za okolje je nepravilno odlaganje odpadkov. Odkup bakra in odpadnih kovin poskrbi, da se nevarne snovi ne absorbirajo v prst ter ne onesnažujejo okolja in vod.

  • Odvoz bakra

Če imate odpadno barvno kovino, kot je baker, nas pokličite in dogovorili se bomo za ogled, kjer bomo določili količino in kakovost bakra – od slednjih je odvisna cena bakra. Ker želimo uporabnikom zagotoviti celovito ponudbo, poskrbimo za odvoz bakra in vseh ostalih odpadnih kovin. Vpis v evidenci prevoznikov odpadkov zagotavlja, da so naše rešitve preudarne in okolju prijazne.

  • Razrez

Ker omogočamo odkup bakra različnih količin, je včasih potreben tudi razrez, namen, katerega je pridobiti čim več uporabnih delov bakra.

  • Servis ravnanja z odpadnimi surovinami

Individualne rešitve nam s pomočjo servisa ravnanja z odpadnimi surovinami dopuščajo, da poskrbimo za odgovoren proces obdelave in predelave na osnovi potreb vašega podjetja. To pomeni, da pripravimo ustrezno rešitev od odkupa bakra do predelave odpadnih surovin. Baker je za železom in aluminijem tretja najbolj reciklirana kovina. Odlikuje jo možnost reciklaže brez izgube kakovosti, postopek recikliranja pa je podoben postopku pridobivanja bakra.

  • Svetovanje na področju ravnanja z odpadnimi surovinami

Svetujemo vam, kako na najbolj učinkovit način gospodariti z odpadki, pri čemer poskušamo najti najbolj primerne logistične, ekonomske in skladiščne rešitve za vaše podjetje.