Odkup železa in ostalega odpadnega materiala

odkup-zeleza-po-ugodni-ceni

Odkup železa je odlična priložnost, da se znebimo starega odpadnega materiala, za katerega ne vemo, kaj bi. Storitve, kot je denimo odkup železa in ostalega odpadnega materiala, ki ga ne potrebujemo več, postajajo vse bolj cenjene, saj prispevajo k čistejšemu in bolj urejenemu okolju. S tem, da se odločimo za prodajo starega materiala, denimo železa, železnih ostružkov, litin, jekla, aluminija, bakra, medenine in drugih, namreč pripomoremo k učinkovitejšemu recikliranju materialov, ki na ta način dobijo drug namen.

Pri podjetju Barko d.o.o. se z odkupom železa in odvozom železa ter ostalega odpadnega materiala ukvarjamo že vrsto let. Med drugim nudimo tako jekleni odpad, v okviru katerega poteka odkup železa Fe E1, Fe E3, Fe E8 in Fe ostružkov, odkup litin ter odkup nerjavnega jekla, t. i. materiala inox. Čeprav odkup železa še vedno predstavlja eno izmed najpomembnejših dejavnost, pa odkupujemo tudi barvne kovine: aluminij, baker, medenino, bron, cink in svinec. To je odlična priložnost, da se znebite starega odpadnega materiala, ki se nabira okrog vašega doma in onesnažuje okolje.

odkup-zeleza

 

Kje se giblje cena železa na trgu?

Zlasti v zadnjem letu smo lahko priča naraščanju cen (gradbenega) materiala, čemur vsekakor botruje tudi dejstvo, da na zvišanje cen vpliva pomanjkanje materialov. Cena odpadnega železa je ena izmed tistih, ki je najbolj narasla, zato je nujno, da ga recikliramo, kjer ga le lahko. Ne le, da nam to omogoča, da se ga znebimo, temveč pri tem lahko tudi kaj zaslužimo.

V kolikor se odločimo za prodajo in odkup železa, se cena železa trenutno giblje okoli 270 eurov na 1000 kilogramov. Ceno železa namreč določa povpraševanje po njem, ki je trenutno precejšnje. Pri podjetju Barko d.o.o. odkupujemo vse vrste odpadnih materialov: poleg odkupa železa (Fe E1, Fe E3, Fe E8, in Fe ostružkov) tudi z odkupom jekla, litin in barvnih kovin, kamor sodijo baker, medenina, aluminij, cink, svinec in bron.

 

Odkup in odvoz železa po ugodni ceni

V kolikor se odločimo, da bomo odpadni material, ki ga ne potrebujemo več, dali v odkup (železa, bakra, jekla, medenine itd.), podjetje Barko d.o.o. poskrbi tudi za ugoden odvoz železa. Ves odpadni material lahko pripeljete sami ali kontaktirate nas. Poskrbimo za ugoden in varen odvoz železa in ostalih materialov, kasneje pa tudi za razrez železa.

Tako železo kot tudi ostali odpadni materiali, denimo jeklo, litine in barvne kovine (cink, medenina, svinec, baker itd.), so nemalokrat del večjih aparatov in kosov opreme, denimo radiatorjev, cistern, kovinskih cevi, palic itd. Vse našteto le stežka odpeljemo sami, osebno vozilo pa je za odvoz železa in naštetih materialov premajhno. Ravno zato je smiselno, da se pozanimamo o odvozu železa (in posledičnem razrezu železa), pri čemer ne bomo privarčevali zgolj pri ceni železa na kg, temveč tudi pri svojem času in stroških prevoza. Trgovanje z odpadnimi surovinami Barko d.o.o. nudi ugoden odkup železa, ceno železa pa uskladi glede na razmere in povpraševanje na trgu. Poskrbljeno je tudi za varen odvoz in kasnejši razrez železa.

razrez-zeleza

 

Po odvozu sledi razrez železa

Ko se dogovorimo za odvoz železa ali pa slednjega dostavimo sami, običajno sledi še razrez železa, za katerega poskrbimo mi. Ne glede na to, kateri material in v kakšni obliki ga prejmemo – kot železne cevi, cisterne, kopalne kadi, radiatorje, žlebove ipd. –, brez težav ga prevzamemo in se dogovorimo o odkupni ceni železa. Za varen razrez železa in ostalih odpadnih materialov poskrbimo mi, vi pa s tem prispevate k bolj urejenemu in čistejšemu okolju. Glede na trenutno rastoče cene (gradbenega) materiala, odkup železa predstavlja odlično priložnost, da recikliramo obstoječi material in ga izrabimo v druge namene.