Odkup aluminija in drugih odpadnih materialov za pošteno ceno

odkup aluminija

Odkup aluminija je možnost, ki je kot nalašč za vse, ki ne veste, kam z odpadnimi predmeti, deli in ostružki, izdelanimi iz omenjenega materiala. Gre za material, ki se uporablja pri proizvodnji najrazličnejših izdelkov, saj ga odlikuje izjemno praktičen spoj lahkosti in odpornosti. Posledično je mogoče nanj naleteti na praktično vsakem koraku, s čimer pa je žal povezana precejšnja nevarnost za neustrezno odmetavanje odpadkov, ki nemalokrat končajo v naravi. Če ni poskrbljeno za pravilno recikliranje ob koncu življenjske dobe izdelkov, seveda nastane resna težava. Naša storitev je namenjena prav tistim, ki se hočete temu izogniti, vendar sami nimate potrebnih znanj in opreme za pravilno reciklažo.

 

Odkup aluminija koristi vaši denarnici in okolju

Odkup odpadnega aluminija, ki ga ponujamo, je možnost, ki se jo izplača izkoristiti. V prvi vrsti zato, ker s tem naredite nekaj dobrega za naš planet. Če bi se material znašel v naravi, bi moralo namreč miniti kar približno 90 let, preden bi se začel naravni proces razgradnje, ki bi nato trajal še dolga desetletja. Ob morebitnem stiku z jedkimi ali kislimi snovmi bi obstajala celo nevarnost za nastanek škodljivih strupov, zato je izredno pomembno, da material ustrezno odvržemo in zagotovimo potrebne pogoje za uspešno reciklažo. Dobra novica pri tem je, da gre za surovino, pri kateri je možna celo večkratna reciklaža, saj ni nevarnosti za izgubo prvotnih lastnosti, ki se pojavlja pri nekaterih drugih materialih.

Če izkoristite našo ponudbo za odkup starega aluminija, boste povsem brez skrbi: po odkupu bomo poskrbeli za pravilno ravnanje z odpadki in za njihovo varno predelavo. Dodatna korist pa je seveda ta, da se vam odkup aluminija obrestuje finančno. Nekaj, kar se zdi na prvi pogled neuporaben odpadek, je mogoče prodati za precej višjo ceno, kot si verjetno predstavljate. Na nas se lahko obrnete za odkup odpadnega aluminija različnih vrst oz. v različnih oblikah – od industrijskih materialov, profilov in ostružkov do hladilnikov in podobnih naprav, katerih izdelava je vključevala aluminij. Obenem pa smo pravi naslov za odkup drugih barvnih kovin, in sicer cinka, svinca, medenine, brona ter bakra.

Odpadni aluminij

 

Cena aluminija za reciklažo: pridobite neobvezujočo ponudbo

Možnost zaslužka je torej zagotovo eden od najpomembnejših razlogov, zaradi katerih je smiselno izkoristiti našo ponudbo za odkup aluminija. Cena, ki vam jo lahko ponudimo, bo vsekakor zelo ugodna za vas. Na to, kakšna je odkupna cena odpadnega aluminija (pa tudi cena odkupa drugih (barvnih) kovin), sicer vplivajo različni dejavniki, zato je najbolje, da nam posredujete natančnejše informacije o količini, vrsti in značilnostih odpadnega materiala, ki ga želite prodati. Tako bomo za vas oblikovali ponudbo s konkretno ceno, nato pa se boste v miru odločili, ali vam ponujena cena ustreza. Za natančnejše informacije o ceni bomo torej potrebovali konkretne podatke, vendar vam že zdaj zlahka zagotovimo, da bo ponujena cena vsekakor poštena.

 

Odvoz aluminija oz. odvoz kovin zahteva ustrezno opremo

Eden od pomembnih razlogov, zakaj je odvoz odpadnega aluminija in drugih kovin najbolje prepustiti strokovnjakom za tovrstna opravila, je zagotovo to, da je predvsem pri večjih količinah za odvoz kovin potrebna posebna oprema, katere cena je vse prej kot nizka. Odvoz kovin bi bil sicer pretirano zamuden ali celo neizvedljiv. Navidezno preprosto opravilo je tako v resnici precej zahtevnejše, kot se zdi na prvi pogled.

Poleg vozil in pripomočkov, ki so potrebni za nakladanje in odvoz kovin, je nujno še natančno poznavanje omejitev oz. predpisov, ki veljajo za odvoz kovin. Ena od registriranih dejavnosti našega podjetja je tudi odvoz kovin in drugih odpadnih materialov oziroma t. i. sekundarnih surovin (dejavnost smo registrirali pri Agenciji RS za okolje (ARSO), ki nam je izdala potrebno dovoljenje). To pomeni, da smo seznanjeni z vsemi zakonodajnimi določili, ki jih je treba upoštevati, ko se izvaja odvoz kovin.