Odkup kovin: baker, staro odpadno železo, ostružki

Odkup kovin

Odkup kovin je ena izmed glavnih storitev, ki jih opravljamo v našem podjetju z dolgo tradicijo. Ker smo na trgu že dolgo, vam lahko zagotovimo najboljšo ceno za odkup odpadnih surovin. Tako se boste lahko končno znebili kupa starega odpadnega železa na vrtu ali dvorišču, ki kazi podobo vaše hiše oziroma podjetja, hkrati pa boste zanj dobili pošteno odkupno ceno. Baker, železo ali katera druga barvna kovina je nadvse dobrodošla in primerna za odkup s strani našega podjetja.

 

Raznovrsten odkup kovin – od starega odpadnega železa do svinca in hladilnikov

V našem podjetju se ukvarjamo z odkupom kovin vseh vrst in oblik. Najbolj zaželen je baker, staro odpadno železo in pa seveda tudi nerjavno jeklo. Odkupujemo pa tudi barvne kovine – od večjih kosov pa do ostružkov:
• železo: E1, E3, E8 in ostružki,
• litina,
• nerjavno jeklo (inox),
• aluminij: industrijski, pločevina, profil, trdi, ostružki, hladilniki,
• baker: kvaliteta I., II. ali III., ostružki,
• medenina: valjani, komadi, ostružki, mešani, hladilniki,
• bron: kosi, ostružki,
• cink,
• svinec.

Načeloma se ukvarjamo z odkupom kovin večjih kosov, v primeru večje količine ostružkov pa odkupimo tudi te. Odkupujemo tudi večje kose izdelanih iz prej omenjenih materialov, npr. aluminijaste dele odsluženih hladilnikov.

staro odpadno železo

 

Dobra cena odkupa bakra in ostalih kovin

Odkupna cena bakra niha, kakor nihajo cene vseh dobrin, še vseeno pa sledi osnovnemu znanju iz ekonomije. Cena odkupa bakra je visoka, če je povpraševanja veliko, ponudbe pa malo, nizka pa v primeru, da je povpraševanja malo, ponudbe pa veliko. Ker se cena odkupa bakra in cena odpadnih kovin spreminja na letni, mesečni in celo dnevni bazi, nas za točno odkupno ceno bakra kontaktirajte preko e-pošte ali telefona. Naši strokovnjaki vam bodo znali pomagati pri vseh težavah povezanih z odkupom kovine, hkrati pa svetovali v povezavi z odvozom.

 

Profesionalen odvoz starega odpadnega železa

Glavna storitev našega podjetja je odkup kovin po konkurenčni ceni, hkrati pa se ukvarjamo tudi s profesionalnim odvozom. Večji kosi starega odpadnega železa so namreč lahko precej nerodni za prevoz, sploh za neizkušene, ki se s tem spopadajo prvič. Glavna nevarnost pri prevozu in odkupu kovin je zastrupitev s tetanusom. To se lahko zgodi že ob neprevidnem koraku na zarjavel žebelj, posledice zastrupitve krvi pa so lahko zelo resne. V primeru, da se s starim odpadnim železom porežete, opraskate ali kakorkoli poškodujete, poiščite zdravstveno pomoč.

V našem podjetju imamo zadostno mehanizacijo z ustrezno nosilnostjo, s katero bomo odpeljali še tako velik kos kovine. Profesionalen odvoz bomo izvedli hitro in brez težav, za vas pa odvoz ne bo predstavljal nobenih obremenitev.

 

Razrez starega odpadnega železa

Ko določene kose odpeljemo, sledi razrez večjih kosov za lažje shranjevanje in reciklažo. V odkupni ceni je tako vključeno vse od odkupa do odvoza in razreza. Z odkupom kovine z naše strani tako pridobite na vseh področjih. Razreza se lotimo na dva različna načina – z avtomatskimi škarjami ali s plamenskim rezanjem.

 

Razrez in cena odpadnih kovin: avtomatske škarje

Manjše kose razrežemo s pomočjo avtomatskih škarij. Te delujejo kot navadne škarje za papir, vendar so te veliko močnejše in brez težav razrežejo staro odpadno železo. Podobno pripravo uporabljajo tudi gasilci za reševanje oseb iz avtomobilov v primeru nesreče, ko se avtomobilska vrata ne odpirajo.

 

Razrez in cena odpadnih kovin: plamensko rezanje

Za večje kose uporabljamo plemenski razrez. S posebno vročim plamenom se približamo kovini, ki jo brez problema razreže – podobno, kot bi skozi maslo porinili vroč nož. S plamenskim razrezom tako zaključimo pot odkupa kovine.

cena odpadnih kovin

 

Dobra odkupna cena bakra- skrb za okolje in ekologijo

Z odkupom kovine pa skrbimo tudi za okolje, saj je reciklaža korak v pravo smer na poti do bolj ekološke prihodnosti. Pridobivanje oziroma rudarjenje je eno glavnih onesnaževalcev okolja, saj se vsako leto sprosti na tone ogljikovega dioksida zaradi kovin, ki bi jih lahko drugače reciklirali. Ocene določenih strokovnjakov kažejo, da je rudarjenje in predelava rude v končni izdelek odgovorno za 10% vseh toplogrednih plinov.

Največji toplogredni onesnaževalec med njimi je aluminij, zaradi priljubljenosti električnih avtomobilov pa se močno viša tudi vrednost izpustov pri pridobivanju litija (v električnih avtomobilih se uporablja litijeve baterije). Z dobro ceno odkupa bakra in ostalih kovin tako ne pridobite samo denarja, vendar prispevate tudi k manjši količini toplogrednih plinov, ki bi se drugače sprostili v okolje.

 

Cena odpadnih kovin in odvoza s kvalificiranim prevoznikom

Našo strokovnost in profesionalnost na področju odkupa kovin in odvoza pa potrjujejo tudi številna dovoljenja in licence, ki jih je izdala Agencija Republike Slovenije za okolje ARSO. Dovoljenja so nam v ponos, saj dokazujejo, da smo zaupanja vredno podjetje, ki se zaveda svojega poslanstva. Ponašamo se z naslednjimi dovoljenji:
• prevoznik odpadkov,
• trgovci z odpadki,
• zbiralci odpadkov,
• predelovalci odpadkov,
• zbiralec – upravljalec zbiralnega mesta izrabljenih vozil.

odkupna cena bakra